een vliegende start

 

famgymbanner

Vloer geveegd…check!

Koffie klaar…check!

Een beetje spannend was het wel afgelopen zondag, want je kunt heel veel dingen op papier verzinnen, maar ideeën gaan pas leven als je er mee aan de slag gaat. Rond de klok van 10 uur kwamen mijn compagniegenoten 1 voor 1 de repetitieruimte ingewandeld. Volg goede moed en met een hoop ideeën voor ons eerste gezamenlijke project met de werktitel ‘de familie’

De bedoeling van de eerste repetitiedag was om elkaar te leren kennen in het spel en met enkele opdrachten een beetje een gevoel te krijgen voor de ‘familieverhoudingen’.  Na een kleine brainstorm over familieverhoudingen op basis van onze uiterlijke kenmerken hesen we ons in onze trainingsoutfits om er tegenaan te gaan.

En tja…hoe kan ik dat nou beschrijven…het bruiste en tintelde de hele dag. Er werd hard gewerkt en goed geluisterd. Er werd gestruikeld, geworsteld, geknutseld, gesmeten met energie. Er werd gelachen om alle maffe loopjes die ‘de familie’ bij elkaar improviseerde. Er werd ge-experimenteert met statusverschillen en koekjes uitdelen. We kleden elkaar aan in bruin-tinten…waarom…omdat je ergens moet beginnen en zowaar, die blote benen en die mutsjes gaven ‘de familie’ meteen kleur. Kijk maar

Na de middagpauze brainstormden we nog over beeldanecdotes, korte scènes die we verder kunnen uitwerken. Wat doet ‘de familie’ zoal op de plekken waar ze komen? Wat werkt op straat en wat niet?  En hoe ziet het vervolg er uit…hoe gaan we de repetities de komende maanden vormgeven?

Aan het eind van de dag konden we met een gerust hart tegen elkaar zeggen…missie geslaagd! Spelen met elkaar was meer dan leuk en hé we zien al het begin van een gekke familie…en de dag inspireert om verder te denken. Wat als ‘de familie’ zou bestaan uit alleen maar kinderen…broers en zusjes op pad…en klopt dat Slavische uiterlijk wel…de laatste dagen popt de hele tijd de film ‘de Royal Tenenbaums’ op van Wes Anderson…nieuwe inspiratie qua vormgeving en stijl.

royalt

Maar eerst ga ik weer aan de slag met Pensil de Groot….de schildersezel verdient een paar technische aanpassingen…en ik wil een rol pakpapier en krijt in plaats van een rol wit papier en stiften…it’s all about the details!