PLANK uit de kast

klein

De plank is uit de kast. De schraagjes zijn geolied. De kleding is van de knaapjes want….het nieuwe speelseizoen staat voor de deur! Hoe het er precies uit gaat zien dat weten we nog niet maar een paar dingen zijn al wel helder. PLANKVAST trapt 26 april af op het straattheaterfestival van het altijd zonnige Waalwijk en met een nieuwe speler! Sandra van Erp heeft de compagnie verlaten en wordt vervangen door Margreet Derks. PLANKVAST blijft een wandelende voorstelling voor vier spelers en is (omdat de compagnie uit vijf spelers bestaat) in wisselende samenstelling te spelen. Dat houdt het spannend en fris en het zorgt voor wat flexibiliteit in het programmeren van de voorstelling.

In onze repetities merken we dat de mogelijkheden van de plank eindeloos zijn en blijven de ideëen stromen. Door de bruikbare ideëen in de voorstelling te monteren krijgt de voorstelling nog meer body en soul… en hij was al zo leuk. Kijk maar!

 

PLANKVAST is absurd, gek, ritmisch, tekstloos (maar zeker niet geluidloos), poëtisch, hilarisch, interactief en laat bovenal veel ruimte aan de verbeelding van de toeschouwer… die mag zelf bepalen of hij er iets van opgestoken heeft of dat hier alleen sprake is van kostelijk vermaak.

We hebben er weer zin in!