Vroem Vroem

Please sir…step away from the vehicle!

Deze veelgebruikte zin uit menig Amerikaanse televisieserie zoemt de afgelopen weken veelvuldig door mijn hoofd. Waarom? Om mezelf eraan te herinneren dat ik de zaak eens van een afstandje bekijk. Niet oordelen vanuit het rijdende Compagnie-vehikel (dat kan harder! dat kan sneller!), maar even uitstappen, op een afstandje gaan staan en kijken naar de bolide ‘Compagnie Kloon’, die nu al zo’n half jaar on the road is.

Allereerst is daar Pensil de Groot. Deze flamboyante en excentrieke schilder heeft al een aantal festivals bespeelt (met dank aan Totaal Theater). Ik speel de act voornamelijk solo en hoewel het nog zoeken is naar een goede balans tussen spelen en tekenen, lijkt de combinatie van beide talenten een schot in mijn roos. Ik heb vertrouwen in mijn kunnen, bewaak de rust, kan het spel uitbouwen, heb plezier, kan van klein naar groot en andersom, ik kan uitpakken en eindig altijd met een tekening voor mijn publiek…Voila!

This slideshow requires JavaScript.

Dan is er les Voleurs….De dievenact is in potentie ijzersterk. De repetitie liet het in mijn ogen duidelijk zien…Serieus en heel opzichtig dingen stelen met hoofden die omlijst worden door de uitsparing in de bivakmuts…i

PLANKVAST is de act waaraan alle compagniegenoten zijn verbonden. Een plank houdt ons letterlijk bij elkaar (en dat is maar goed ook). Onder regie van Toon Maas en met de kledingadviezen van Sanne Reichert staat er een prachtige act in de steigers. In augustus en september gaan we try-outen onder andere op de Sonsbeek Theateravenue in Arnhem.

PLANKVAST1A

Hoewel ik vaak bevangen word door het gevoel ik sneller wil/beter wil/ verder wil, moet ik zeggen dat ik best trots ben op dit half jaar. Compagnie Kloon staat in de steigers. Natuurlijk valt er nog van alles te wensen maar ik ga met een goed gevoel het volgende half jaar in. Het half jaar waarin we PLANKVAST fijnslijpen en uitbouwen. Het half jaar waarin we les Voleurs gaan vormgeven. Het half jaar waarin er ruimte moet komen voor andere solo-acts van compagniegenoten. Het half jaar waarin we gaan nadenken op welke wijze we het Kloonslab verder kunnen betrekken bij de Compagnie.

Moet ik ineens denken aan een andere zin….uit de formule 1 geloof ik

Gentlemen….Start your engine!