We zijn begonnen

kl_BWC6909

Fijn…we zijn begonnen. Ik ben begonnen. De kop is er af. Het startschot heeft geklonken. Compagnie Kloon is vanaf vandaag officieel meer dan een spinsel in mijn hoofd. Een gedachte waar ik al meer dan een jaar mee rond loop. Een droom waarbij ik de liefde voor clownesk theater maken wil combineren met het organiseren van een plaform voor gelijkgestemden.

Een gedachte die de laatste maanden meer vorm kreeg in gesprekken aan de keukentafel, met lieve mensen die mijn ideeën deelden en ze aanvulden met hun eigen dromen en inspiratiebronnen. Samen trokken we de volgende conclusies.

De compagnie is een netwerk. Een vaste kern van spelers en makers aangevuld met losse contacten, projectgebonden medewerkers. Een platform voor mensen met goede ideëen over clownerie en theater. De compagnie is op zoek naar dwarsverbanden met andere disciplines. De compagnie maakt grote en kleine producties. De clownerie als specifieke theatervorm vormt de basis. We willen uitdagende en vernieuwende voorstellingen maken, waarbij het publiek wordt betrokken en geraakt. Van een weggeslikte traan tot een ontladende lach.

De compagnie gaat voorbij de rode neus en de flapschoen. Zoekend naar nieuwe vormen van clownesk theater.  zoekend naar een nieuwe vormgeving. Zoekend naar nieuwe dwarsverbanden. Standup-clownerie, clownspektakel, clowneriepoëzie, installatieclownerie. Op zoek naar het onontdekte land voorbij de horizon.

We willen de lat graag hoog leggen, maar beginnen met onze voeten op de grond. Met het ontwikkelen van een festival-act die ik de voorlopige naam ‘gezellig!’ heb meegegeven. En met het meters maken met de schilders-act ‘Pensil de Groot’ en binnenkort ‘les Voleurs’. Zondag beginnen we met repeteren. Ik heb er ongelofelijk veel zin in!

tot slot nog een filmpje dat alle compagniegenoten inspireert

 

Post Tagged with , ,